fbpx
Cutie de bijuterii chihlimbar UGears

Cutia de bijuterii, ştiută şi sub numele de cufăr de comori sau sipet, este încă din cele mai vechi vremuri un semn distinctiv al oamenilor inteligenţi, capabili să posede şi să aprecieze obiecte de valoare. Cutia de bijuterii este unul dintre lucrurile care, pe de o parte ascund, pe de altă parte expun. Când vedem o cutie de bijuterii, imediat ne imaginăm comorile dinăuntru. În ea ne punem bijuteriile, amuletele, obiecte cu o valoare sentimentală specială şi nu numai, la loc ferit, protejate atât de priviri indiscrete, dar şi de praf sau alte surse de murdărie.

De ştiut…

Cutia de bijuterii a împrumutat, încă de la începuturile existenţei ei, din puterile şi semnificaţia conţinutului său. În Egipt, clasa nobilă obişnuia să poarte bijuterii şi să le păstreze în frumoase sipeturi, realizate de obicei din materiale la fel de preţioase ca şi conţinutul lor. În Roma antică, bijuteriile erau un simbol al statutului. Până în epoca victoriană, posesia de bijuterii era un lucru rar, accesibil doar celor privilegiaţi. Necesitatea păstrării lor în cutii speciale era o ocazie ca meşteşugarii să facă dovada unei inteligenţe creatoare. Să nu uităm de faimoasele ouă Fabergѐ, rolul lor iniţial fiind acela de ascunde o bijuterie.

Forma si materialele din care erau făcute cutiile de bijuterii au variat în timp. Pornind de la cutia dreptunghiulară, cu linii clare, drepte, realizată din argint, aur sau alte metale, având sau nu decoraţiuni florale, până la adevarate opere de artă precum casete cu nenumărate sertăraşe, împodobite cu pietre preţioase.

Cutie de bijuterii metalica decorata

Elementele religioase precum cele din imaginea de mai jos, în stânga, care împodobesc Brescia Casket, o cutie de fildeş din secolul 4, cu 36 de personaje sculptate, cel mai probabil, figuri ale creştinătăţii, dar şi elementele politice au reprezentat o altă metodă de a împodobi cutiile de bijuterii, dându-le uneori o valoare chiar mai mare decât a conţinutului în acest fel.

Surprinzator, dar chiar şi lumea basmelor are propriile cutii de bijuterii, celebră în sens negativ fiind cutia de bijuterii comandată de mama vitregă a frumoasei Albă ca Zăpada, regina, rolul ei fiind de a păstra inima fiicei sale vitrege, după ce ar fi fost ucisă de vânător.

Africa a oferit teme şi materiale exotice pentru crearea acestor cutii: lemn de esenţă rară, margele cusute, sculturi si reprezentări ale unor elemente reprezentative pentru cultura locală.

Ţările din estul îndepartat, China, Japonia, Coreea au considerat dintotdeauna că lemnul are proprietăţi deosebite, că are “viaţă”, suflet.

Cutie de bijuterii cu sertare din lemn

Cutia de bijuterii este un cadou atemporal, găsindu-şi locul în lista cadourilor speciale, dovedind o bună întelegere a necesităţilor unei femei rafinate de a păstra într-un loc special bijuteriile şi micile obiecte de valoare.

Cutia de bijuterii – cadoul special

Cum în ziua de astăzi există o mulţime de magazine de unde aceste cutii de bijuterii pot fi achiziţionate, ceea ce ne diferenţiază de un simplu cumpărător este implicarea noastră în conceperea obiectului, realizarea lui efectivă. Mulţi sunt cei care cumpară, puţini cei care îşi pun o amprentă personală. Când primim un cadou, ne dorim să vedem efortul, strădania celui ce l-a oferit, măcar în procesul de cautare. Dar eu cred că a fi asamblat personal de cel sau cea ce ni-l oferă ar fi cu adevărat ceva deosebit.

Cutia antică de bijuterii de la UGears ModelS Romania este de o fineţe ieşită din comun care ne pune la lucru inteligenţa şi abilitatea practică. Cutia Antica de Chihlimbar este un puzzle mecanic 3D, realizat din lemn natural, care se asamblează fără lipici. Toate partile sunt deja tăiate si pot fi îndepartate cu uşurintă din tabliţă. Toti pasii de asamblare sunt descrişi în detaliu, pas cu pas în broşura de instrucţiuni.

După ce puzzle-ul a fost asamblat, pentru a-l pune în mișcare, trebuie să trageți capacul care va activa cele trei blocuri principale: doua dintre ele sunt mecanisme oglindite care se misca si se transforma in compartimente superioare, iar un al treilea mecanism activează sertarul inferior din mjlocul cutiei. Dupa acest dans printre mecanisme, veti avea acces la 6 compartimente pregatite sa va gazduiasca micile comori. Cu numai un pas mai departe veti descoperi doua compartimente secrete suplimentare. Dar povestea nu se termina aici! Mai sunt doua compartimente secrete, dar mai intai va trebui sa gasesti si apoi, sa apesi butonul ascuns in spatele cutiei.

Puzzle 3D

Puzzle-urile UGears îi aduc impreună pe cei ce le au. Montandu-le petreci clipe de neuitat alături de cei dragi.

Alte modele de puzzle-uri 3D pentru adulti si copii cu varsta de +12 ani, puzzle-uri de colorat pentru copii cu varsta de +5 ani gasiti aici.

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Abonare Noutati Avon

Imi place Avon si vreau sa stiu mai multe!
Vreau sa primesc informații!